• прочистувач на воздух на големо

Вовед во функцијата на прочистувач на воздух

Вовед во функцијата на прочистувач на воздух

Во зима има топло сонце и смог.Минатогодишниот „Под куполата“ натера многу луѓе да го сфатат ужасот на смогот.Луѓето можат да користат маски на отворено за да се спротивстават на смогот, а во затворени простории можат да користат прочистувачи на воздух.Се разбира, има уште многу пријатели кои се во состојба на чекање и видување.Не знаат што е тоа прочистувач на воздух?Што прави прочистувачот на воздух?Денес ќе ви покажам како функционира!

1. Дезодоризација

Отстранете ги мирисите од човечкото тело, животот, индустријата, хемијата, домашните миленици итн.

2. Покрај честичките

Прашината, жолтиот песок, првутот и поленот се причинители за алергиски болести, очни болести и кожни болести.Прочистувачите на воздух можат да ги отстранат честичките.
Трето, покрај штетните бактерии

Вирусите на грипот, мувлата и клима уредите содржат бактерии кои предизвикуваат висока температура, дијареа, пневмонија и други болести.Прочистувачите на воздухот можат да ги отстранат штетните бактерии.

Четврто, покрај штетните отпадни гасови

Возилата, индустријата и цигарите се главните причини за главоболки, болки и вртоглавици.Прочистувачите на воздухот можат да ги отстранат штетните издувни гасови.
5. Покрај хемиските материи

Штетните хемикалии како што се формалдехид, бензен, амонијак, сулфур, јаглерод моноксид се главните причини за рак, а прочистувачите на воздухот можат да ги отстранат хемикалиите.

6. Прочистете го воздухот

Негативните воздушни јони прават прашина, чад, полен, капки капки вода и суспендирани микроорганизми и други аеросолни супстанции лесно да се агрегираат и можат да оксидираат органски материи во воздухот за да го елиминираат чудниот мирис што го создаваат, така што има ефект на чистење на воздухот и подобрување на квалитетот на животната средина..

 

Горенаведеното е релевантна содржина за улогата на прочистувачот на воздухот, се надевам дека може да ви помогне!

https://www.lyl-airpurifier.com/

Време на објавување: 19 јули 2022 година